Wat te doen Curacao?

wat te doen curacao

Curaçao is een prachtige bestemming met een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden. Of je nu van prachtige stranden, historische bezienswaardigheden, avontuurlijke activiteiten of bruisend nachtleven houdt, Curaçao heeft voor ieder wat wils. Hier zijn enkele suggesties voor wat te doen op Curaçao.

Stranden:

 1. Cas Abao Beach biedt helderblauw water en wit zand, perfect om te ontspannen en te zwemmen.
 2. Playa Piskado is een geweldige plek om te snorkelen en schildpadden te spotten.
 3. Mambo Beach is een populaire strandbestemming met veel activiteiten en voorzieningen.

Bezienswaardigheden:

 1. Bezoek Koningin Emmabrug, ook wel bekend als de Pontjesbrug, een iconische drijvende brug in de historische wijk Punda.
 2. Beklim de Christoffelberg, de hoogste berg van Curaçao, voor een adembenemend uitzicht over het eiland.
 3. Ontdek de Hato-grotten, een fascinerend complex van grotten met stalactieten, stalagmieten en ondergrondse meren.

Activiteiten:

 1. Ga snorkelen bij Tugboat, waar je een gezonken sleepboot kunt verkennen vol met kleurrijke vissen.
 2. Verken Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, met zijn kleurrijke architectuur en levendige straatjes.
 3. Maak een duikexcursie naar Mushroom Forest, een onderwaterparadijs vol met indrukwekkende koraalformaties.

Restaurant en Nachtleven:

 1. Proef lokale gerechten bij Plasa Bieu, een drukke markthal met verschillende eetstalletjes.
 2. Geniet van een heerlijke maaltijd bij Omundo Restaurant, bekend om zijn internationale keuken en prachtige uitzicht op zee.
 3. Bezoek de Mambo Beach Club, een populaire plek waar je kunt dansen, genieten van livemuziek en cocktails drinken.

Of je nu wilt ontspannen op het strand, de lokale cultuur wilt ontdekken of avontuurlijke activiteiten wilt ondernemen, er is genoeg te doen en te zien op Curaçao. Vergeet niet te genieten van de prachtige omgeving en de levendige sfeer van dit Caribische paradijs.

 • Wat te doen op Curaçao?
  • Stranden
   • Cas Abao Beach
   • Playa Piskado
   • Mambo Beach
 • Bezienswaardigheden
  • Koningin Emmabrug
  • Christoffelberg
  • Hato Caves
 • Activiteiten
  • Snorkelen bij Tugboat Beach
  • Willemstad verkennen
  • Duiken bij Mushroom Forest
 • Restaurant en Nachtleven
  • Plasa Bieu
  • Omundo Restaurant
  • Mambo Beach Club

Wat te doen op Curaçao?

Wanneer u op Curaçao bent, zijn er tal van activiteiten om van te genieten. Hier is een lijst van dingen om te doen:

1. Verken de prachtige stranden: Curaçao heeft meer dan 35 stranden om uit te kiezen, zoals Cas Abao, Grote Knip en Jan Thiel Beach. Zwem, snorkel of ontspan gewoon op het witte zand.

2. Bezoek het historische stadscentrum van Willemstad: Verken de kleurrijke architectuur van Punda en Otrobanda, en vergeet niet om de beroemde Koningin Emmabrug over het water te bewonderen.

3. Ontdek de onderwaterwereld: Ga duiken of snorkelen en verken de prachtige koraalriffen rondom het eiland. Curaçao staat bekend om zijn heldere turquoise water en diverse zeeleven.

4. Ga wandelen in Christoffelpark: Dit nationale park biedt prachtige wandelpaden en adembenemende uitzichten. Beklim de Christoffelberg voor een panoramisch uitzicht over het hele eiland.

5. Proef de lokale keuken: Geniet van heerlijke Curaçaose gerechten zoals karni stoba (stoofpot), pastechi (gefrituurde deegballen) en lokale likeuren zoals Blue Curaçao.

6. Verken de historische landhuizen: Bezoek historische landhuizen zoals Landhuis Knip en Landhuis Chobolobo om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van Curaçao.

7. Ga winkelen en koop souvenirs: Bezoek de vele winkels en markten in Willemstad en neem wat lokale producten en souvenirs mee naar huis.

Wat te doen op Curaçao? Wat uw interesses ook zijn, er is altijd iets leuks te doen op Curaçao. Geniet van uw tijd en ontdek het prachtige eiland!

Stranden

Stranden - wat te doen curacao

Photo Credits: Www.Curacaobezoeken.Nl by Paul Allen

De stranden op Curaçao bieden een adembenemende ervaring. Van het rustige Cas Abao Beach tot het kleurrijke Mambo Beach, er is voor elk wat wils. Ontdek in dit artikel de schoonheid en unieke kenmerken van deze stranden en waarom ze zo geliefd zijn bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Maak je klaar voor kristalhelder water, zachte zandstranden en de gelegenheid om te snorkelen tussen exotische vissen bij Playa Piskado. Laat je betoveren door de veelzijdigheid van deze paradijselijke stranden op Curaçao!

Cas Abao Beach

Cas Abao Beach ligt aan de westkust van Curaçao en biedt een prachtig wit zandstrand en kristalhelder blauw water. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners vanwege zijn adembenemende schoonheid en talrijke faciliteiten.

Het strand van Cas Abao biedt verschillende activiteiten, waaronder snorkelen, zwemmen en zonnebaden. Het water is helder en kalm, waardoor het ideaal is om de onderwaterwereld te verkennen en ervan te genieten. Het rif langs de kust is gevuld met kleurrijke koralen en verschillende soorten tropische vissen.

Voor degenen die actiever willen zijn, biedt Cas Abao Beach ook de mogelijkheid om te kajakken en te paddleboarden. Er zijn verhuurwinkels beschikbaar waar je deze apparatuur kunt huren en op je eigen tempo de wateren kunt verkennen.

Naast de prachtige natuurlijke omgeving biedt Cas Abao Beach ook voorzieningen zoals ligstoelen, parasols en restaurants. Je kunt ontspannen op een ligstoel onder de schaduw van een parasol terwijl je geniet van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd.

Cas Abao Beach is de perfecte bestemming voor een ontspannen dagje aan het strand, of je nu wilt zwemmen, snorkelen, zonnebaden of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving. Het biedt de ideale mix van natuurlijke schoonheid en moderne faciliteiten.

Mis Cas Abao Beach niet voor een onvergetelijke strandervaring op Curaçao. Geniet van het witte zand, het heldere water en de vele activiteiten die beschikbaar zijn. Bezoek Cas Abao Beach en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

Playa Piskado

Playa Piskado is een prachtig strand op het eiland Curaçao in het Caribisch gebied. Het strand heeft helder turquoise water en zacht wit zand. Het staat bekend om zijn onderwaterleven, waardoor het perfect is om te snorkelen en te duiken. Playa Piskado is beroemd om zijn zeeschildpadden die regelmatig het strand bezoeken. Dit biedt een unieke kans om naast hen te zwemmen in hun natuurlijke habitat. Je kunt de gratie en schoonheid van deze prachtige wezens van dichtbij ervaren. Natuurliefhebbers en dierenliefhebbers zullen deze once-in-a-lifetime ervaring waarderen. Geniet van de zon, zwem in het heldere water en bewonder de ongelooflijke zeeschildpadden op Playa Piskado. Het is een bestemming die een magische strandervaring biedt met een vleugje natuurlijke verwondering.

Mambo Beach

Mambo Beach is een populaire bestemming in Curaçao, bekend om zijn levendige sfeer en diverse activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van watersporten zoals jetskiën en parasailen, wat opwinding toevoegt aan hun tijd op het water. Langs de kustlijn zijn er ook meerdere strandclubs waar u kunt ontspannen op comfortabele ligstoelen en genieten van heerlijke cocktails.

Daarnaast biedt Mambo Beach diverse restaurants en bars waar u kunt genieten van lokale gerechten zoals vers gevangen vis en authentieke Caribische smaken. Het levendige nachtleven van Mambo Beach trekt veel mensen aan, met live muziek en dansoptredens die de hele nacht doorgaan.

Mambo Beach is een geweldige plek om te ontspannen, plezier te hebben en van de zon te genieten. Het heeft aantrekkingskracht op zowel toeristen als de lokale bevolking en biedt voor ieder wat wils. Of u nu wilt zwemmen, deelnemen aan watersporten of gewoon ontspannen en genieten van de sfeer, Mambo Beach is dé plek om te zijn.

Als u in Curaçao bent, is een bezoek aan Mambo Beach een must. Het is de perfecte bestemming om de Caribische eilandsfeer te ervaren en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Mambo Beach is een plek vol plezier, heerlijk eten en ontspanning en biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die het bezoekt.

Bezienswaardigheden

Ontdek de verbazingwekkende bezienswaardigheden van Curaçao! In deze sectie zullen we ons verdiepen in enkele onmisbare hoogtepunten van het eiland. Van de iconische Koningin Emmabrug, tot de adembenemende Christoffelberg en de mysterieuze Hato Grotten – we verkennen alles wat Curaçao te bieden heeft. Bereid je voor op een avontuur vol geschiedenis, natuur en adembenemende uitzichten.

Koningin Emmabrug

Koningin Emmabrug, ook bekend als de Pontjesbrug, is een drijvende ophaalbrug die Punda en Otrobanda op Curaçao met elkaar verbindt. De brug, ongeveer 168 meter lang, bestaat uit meerdere delen die aan elkaar zijn bevestigd. Het kan draaien om schepen door het Sint Annabaai-kanaal te laten passeren. Het draaimechanisme van de brug is indrukwekkend om te zien, en het lopen eroverheen terwijl het opent is een unieke ervaring.

Naast het bieden van een functionele oversteek, biedt de brug een prachtig uitzicht op de kleurrijke huizen langs de waterkant en de historische gebouwen van Punda en Otrobanda. Het is een populaire plek voor toeristen om foto’s te nemen en te genieten van het levendige stadsgezicht.

Bij een bezoek aan Koningin Emmabrug is het belangrijk om rekening te houden met de openingstijden van de brug. Het opent meerdere keren per dag om schepen door te laten. Daarom kan het zijn dat je even moet wachten voordat je de brug kunt oversteken.

Geniet van de unieke ervaring om over Koningin Emmabrug te lopen en bewonder het prachtige uitzicht op de kleurrijke stad Curaçao.

Christoffelberg

Christoffelberg is de hoogste berg op Curaçao, met een hoogte van ongeveer 375 meter. Het beklimmen van de Christoffelberg is een populaire activiteit voor avontuurlijke bezoekers. Vanaf de top kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het eiland, inclusief Bonaire en delen van Venezuela op heldere dagen.

De berg biedt een diverse reeks flora en fauna in het Christoffel Nationaal Park. Het is belangrijk om voldoende water mee te nemen en goede wandelschoenen te dragen, aangezien de beklimming uitdagend kan zijn. Als u liever niet de berg beklimt, zijn er andere activiteiten in de buurt, zoals een bezoek aan de Hato-grotten of het verkennen van de prachtige stranden van Curaçao.

Hato Caves

Hato Grotten zijn een populaire toeristische attractie op Curaçao. Ze bevinden zich in het noordelijke deel van het eiland, in de buurt van Willemstad. Bekend om hun indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, bieden de Hato Caves een unieke ervaring voor bezoekers.

Bezoekers kunnen een rondleiding maken door de Hato Caves om meer te weten te komen over de geologische formaties en de geschiedenis van de grotten. Goed verlichte paden en trappen leiden bezoekers door de verschillende kamers en gangen van de grotten.

De Hato Caves hebben ook enkele interessante kenmerken, zoals de ‘Oog van Hato’, een opening in het plafond waardoor natuurlijk licht naar binnen schijnt. Dit zorgt voor een prachtig spel van licht en schaduw in de Hato Caves. Daarnaast zijn er ook enkele historische tekeningen achtergelaten door de oorspronkelijke bewoners van het eiland.

Hato Caves zijn geschikt voor alle leeftijden en bieden een leuke en educatieve activiteit voor het hele gezin. Het is belangrijk om tijdens een bezoek comfortabele schoenen te dragen, omdat er mogelijk geklommen moet worden.

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring op Curaçao, is een bezoek aan de Hato Caves een must. Het is een geweldige kans om de natuurlijke schoonheid van het eiland te verkennen en meer te weten te komen over de geologische geschiedenis ervan.

Activiteiten

Activiteiten - wat te doen curacao

Photo Credits: Www.Curacaobezoeken.Nl by Willie Hill

In deze sectie gaan we het hebben over een aantal geweldige activiteiten die je kunt doen op Curaçao. Van snorkelen bij Tugboat Beach tot het verkennen van Willemstad, en zelfs duiken bij Mushroom Forest! We nemen je mee op een avontuur dat je niet wilt missen. Dus pak je snorkeluitrusting en duik in de turquoise wateren van Curaçao, ontdek de kleurrijke straten van Willemstad en verken de fascinerende onderwaterwereld van Mushroom Forest. Ben je klaar voor wat actie?

Snorkelen bij Tugboat Beach

Snorkelen bij Tugboat Beach stelt u in staat om te genieten van het onderwaterleven in Curaçao. Het strand staat bekend om zijn heldere water en de aanwezigheid van een gezonken sleepboot die dient als een unieke snorkelplek.

U kunt levendige koraalriffen, kleurrijke vissen en andere zeedieren bewonderen terwijl u door het water drijft. Het is een geweldige activiteit voor zowel beginners als ervaren snorkelaars.

U kunt bij Tugboat Beach snorkelen zonder dat u een duikbrevet nodig heeft. Breng gewoon uw snorkeluitrusting mee en ga het water in. Het strand is gemakkelijk bereikbaar en biedt ook faciliteiten zoals kleedkamers en snorkelverhuur. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en respect te tonen voor het onderwaterleven door niet op het koraal te staan of eraan te komen.

Wist u dat het scheepswrak bij Tugboat Beach in 1979 is gezonken? Het wrak is een thuis geworden voor veel soorten zeeleven en biedt snorkelaars een unieke ervaring!

Willemstad verkennen

“Verken Willemstad tijdens uw bezoek aan Curaçao. Deze kleurrijke hoofdstad is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en toont een mix van Nederlandse en Caribische cultuur.

Terwijl u Willemstad verkent, kunt u een wandeling maken over de Koningin Emmabrug, ook wel bekend als de Pontonbrug, die de wijken Punda en Otrobanda met elkaar verbindt. Deze drijvende voetgangersbrug is een icoon van Willemstad en symbool van de stad.

Een andere must-see attractie is de Christoffelberg, de hoogste berg op Curaçao. U kunt deze berg beklimmen om te genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over het eiland.

Verken de Hato Grotten, een netwerk van oude kalksteengrotten. Hier kunt u stalactieten en stalagmieten bewonderen en meer te weten komen over de geschiedenis en geologie van Curaçao.

Naast het verkennen van historische bezienswaardigheden kunt u zich ook onderdompelen in de levendige sfeer van Willemstad. Dwaal door de kleurrijke straten vol met pastelgekleurde gebouwen en geniet van de lokale keuken op Plasa Bieu, een populaire lokale voedselmarkt.

Pro Tip: Bezoek Willemstad ‘s ochtends om drukte te vermijden en de stad rustig te verkennen. Vergeet niet uw camera mee te nemen om de levendige architectuur en unieke sfeer van deze prachtige stad vast te leggen.

Duiken bij Mushroom Forest

Duiken bij het Paddenstoelenbos op Curaçao, ook wel bekend als Mushroom Forest, biedt duikers een unieke onderwaterervaring.

Het gebied staat wereldwijd bekend om zijn prachtige koraalformaties en de overvloed aan paddenstoelvormige koralen.

Door te duiken in het Mushroom Forest kunnen duikers genieten van de adembenemende schoonheid van het koraal en de bijzondere onderwateromgeving.

Om ervoor te zorgen dat de duikervaring veilig verloopt, is het belangrijk om een gecertificeerde duikgids te hebben en de juiste duikuitrusting te dragen.

Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur terwijl je het Paddenstoelenbos op Curaçao verkent tijdens het duiken bij het Mushroom Forest.

Restaurant en Nachtleven

Als je op zoek bent naar avontuurlijke culinaire ervaringen en levendige nachtclubs op Curaçao, dan is deze sectie over restaurant en nachtleven perfect voor jou. Ontdek de heerlijke lokale gerechten bij Plasa Bieu, geniet van uitstekende internationale gerechten in Omundo Restaurant en dans de hele nacht weg in Mambo Beach Club. Of je nu een fijnproever bent of gewoon op zoek bent naar een leuke avond uit, deze subsecties zullen je helpen om het beste te halen uit het bruisende restaurant- en nachtleven op dit prachtige eiland.

Plasa Bieu

Plasa Bieu is een populaire plek op Curaçao die zowel toeristen als locals moeten bezoeken. Hier kunt u genieten van heerlijke lokale gerechten in een levendige en gastvrije omgeving.

Authentieke Curaçaose keuken: Plasa Bieu staat bekend om zijn traditionele Curaçaose gerechten. Probeer lokale specialiteiten zoals stoba, keshi yena en funchi. Deze gerechten zijn smaakvol en zorgen voor een authentieke culinaire ervaring.

Lokale sfeer: Plasa Bieu biedt een levendige en authentieke ambiance. U kunt van uw maaltijd genieten terwijl u wordt omringd door lokale muziek, kleurrijke marktkramen en vriendelijke mensen. Het is de perfecte plek om uzelf onder te dompelen in de lokale cultuur.

Gezelligheid: Plasa Bieu is een ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als locals. Hier kunt u nieuwe mensen ontmoeten en verhalen uitwisselen terwijl u van lekker eten geniet. Het is de ideale plek om de lokale bevolking te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.

Mis de kans niet om te genieten van de authentieke Curaçaose keuken en de gezellige sfeer van Plasa Bieu tijdens uw verblijf op Curaçao. Het is een ervaring die u niet wilt missen!

Omundo Restaurant

Het Omundo Restaurant op Curaçao is een populaire eetgelegenheid, bekend om zijn heerlijke gerechten met een internationaal tintje. Het heeft een warme sfeer en vriendelijk personeel. Het menu biedt een breed scala aan opties, van verse visgerechten tot smakelijke vleesgerechten.

Gelegen in het bruisende hart van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, biedt het Omundo Restaurant een prachtig uitzicht op de historische Handelskade en kleurrijke gebouwen. Het is de perfecte plek om te genieten van een heerlijke maaltijd.

De keuken van het Omundo Restaurant richt zich op het gebruik van verse, lokale ingrediënten die de smaken van het eiland tot leven brengen. De chefs werken nauw samen met lokale boeren en leveranciers om de beste kwaliteit te garanderen.

Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner voor twee of een gezellige avond met vrienden, het Omundo Restaurant biedt voor ieder wat wils. Het is een plek waar je kunt genieten van goed eten, een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht.

Ware geschiedenis: Het Omundo Restaurant opende in 2009 en heeft sindsdien een constante groei en populariteit ervaren. Het heeft een reputatie opgebouwd als een van de beste restaurants op Curaçao, dankzij zijn uitstekende gerechten en gastvrije ambiance. Het is een must-visit voor liefhebbers van eten en mensen die uitstekende service zoeken.

Mambo Beach Club

Mambo Beach Club is een populaire bestemming in Curaçao voor strandliefhebbers en feestvierders. Het biedt een geweldige combinatie van zonnebaden, zwemmen en entertainment. Bij Mambo Beach Club kunt u genieten van wit zand, glashelder water en een levendige sfeer.

Het clubgedeelte van Mambo Beach Club is perfect voor degenen die willen ontspannen en van de zon willen genieten. U kunt een strandstoel huren en genieten van een verfrissend drankje van de strandbar. Als u op zoek bent naar meer actie, kunt u deelnemen aan watersportactiviteiten zoals snorkelen, jetskiën of paddleboarden.

Bovendien heeft Mambo Beach Club ook een levendig nachtleven. ‘s Avonds verandert het strand in een levendige feestlocatie met muziek, DJ’s en dansen. Het is de perfecte plek om te feesten en nieuwe mensen te ontmoeten.

Als u van plan bent om Mambo Beach Club te bezoeken, zorg er dan voor dat u voldoende zonnebrandcrème meeneemt, want de zon kan behoorlijk intens zijn. Het is ook raadzaam om vroeg te arriveren, vooral tijdens het hoogseizoen, om een goede plek op het strand te bemachtigen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste stranden om te bezoeken op Curaçao?

Enkele van de beste stranden om te bezoeken op Curaçao zijn Playa Lagun, Playa Grandi, Klein Curaçao, Playa Kalki, en Cas Abao. Deze stranden bieden parelwit zand en helderblauw water waar u kunt ontspannen en genieten van de zonovergoten vakantie.

Welke activiteiten zijn er te doen in het Shete Boka National Park?

In het Shete Boka National Park kunt u genieten van een prachtig ruige kustlijn en zeven mooie inhammen, waaronder Boka Pistol. U kunt er ook mooie wandelingen maken en de watamula hole verkennen, een natuurlijk zwembad gevormd door de kracht van de golven.

Hoe kan ik een auto huren op Curaçao?

Om het eiland Curaçao volledig te verkennen, wordt het aanbevolen om een auto te huren. Een betrouwbare autoverhuurbedrijf is Sunny Cars, dat all-inclusive pakketten aanbiedt zonder extra kosten of bijkomende verzekeringen. Het huren van een auto geeft u de vrijheid om op uw eigen tempo het eiland te verkennen.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Willemstad?

Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, biedt vele bezienswaardigheden, zoals de kleurrijke wijken Punda en Otrobanda, de drijvende markt waar u verse producten kunt kopen van Venezolaanse verkopers, en de Kura Hulanda Museum waar u meer kunt leren over de geschiedenis van slavernij. Vergeet ook niet over de bijzondere street art en de Hollandse architectuur.

Hoe kom ik bij de Blue Room op Curaçao?

De Blue Room is een verborgen grot die alleen per zwemmen te bereiken is. U kunt met een boottocht naar de Blue Room gaan, waar u kunt zwemmen en genieten van de prachtige blauwe reflecties van zonlicht op het water.

Wat zijn enkele aanbevolen boutique hotels op Curaçao?

Voor een uniek en onvergetelijk verblijf op Curaçao worden enkele aanbevolen boutique hotels zijn Captain Good Life, Santa Martha Bay Lookout en Mundo Bizarro. Deze hotels bieden een prachtige ambiance en een persoonlijke ervaring voor uw verblijf op het eiland.