Curacao wat te doen?

curacao wat te doen

Curaçao, een prachtig eiland in het Caribisch gebied, biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers. Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand, culturele ontdekkingen wilt doen of de lokale keuken wilt proeven, er is voor ieder wat wils. Hier zijn enkele suggesties van must-do’s op Curaçao.

Wat te doen in Curaçao?

– Stranden om te bezoeken:

 1. Jan Thiel Beach
 2. Mambo Beach
 3. Cas Abao Beach
 4. Playa Lagun

– Activiteiten en bezienswaardigheden:

 1. Bezoek Willemstad
 2. Ontdek het Curaçao Sea Aquarium
 3. Verken het Christoffelpark
 4. Duiken en snorkelen bij Mushroom Forest

– Proef de lokale keuken:

 1. Geniet van verse vis bij Plasa Bieu
 2. Probeer de Keshi Yena bij Landhuis Dokterstuin
 3. Ervaar de Curaçaose fusiekeuken bij BijBlauw

Als je van plan bent om Curaçao te bezoeken, zijn er ook praktische tips die je moeten helpen bij je reis. Denk aan zaken zoals het regelen van vervoer, het plannen van activiteiten en het begrijpen van de lokale gebruiken en cultuur.

Met deze suggesties en tips kun je een geweldige tijd beleven op het prachtige eiland Curaçao. Geniet van de stranden, ontdek de unieke bezienswaardigheden en laat je smaakpapillen verwennen met de lokale lekkernijen.

Belangrijkste punten:

 • Curaçao biedt diverse attracties: Er zijn prachtige stranden zoals Jan Thiel, Mambo, Cas Abao en Playa Lagun, evenals activiteiten en bezienswaardigheden zoals Willemstad, het Curaçao Sea Aquarium, Christoffelpark en Mushroom Forest.
 • Proef de lokale keuken: Geniet van verse vis bij Plasa Bieu, probeer de Keshi Yena bij Landhuis Dokterstuin en ervaar de Curaçaose fusiekeuken bij BijBlauw.
 • Praktische tips voor je bezoek aan Curaçao: Neem deze tips in overweging om je bezoek aan Curaçao optimaal te maken.

Wat te doen in Curaçao?

Wat te doen in Curaçao? - curacao wat te doen

Photo Credits: Www.Curacaobezoeken.Nl by Russell Taylor

(“Op zoek naar wat te doen in Curaçao? Dan zit je goed op dit prachtige eiland met tal van activiteiten om van te genieten. Of je nu avontuurlijk bent ingesteld, wilt ontspannen op het strand of de lokale cultuur wilt ontdekken, Curaçao heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele suggesties:

1. Verken de kleurrijke straten van de hoofdstad Willemstad, waar je kunt genieten van historische monumenten zoals Fort Amsterdam en de Handelskade.

2. Duik of ga snorkelen in de prachtige onderwaterwereld van Curaçao. Met helder water en kleurrijke koraalriffen is het een waar paradijs voor watersportliefhebbers.

3. Maak een wandeling door Christoffelpark, het grootste nationale park van Curaçao, en beklim de Christoffelberg voor een adembenemend uitzicht over het eiland.

4. Breng een bezoek aan lokale markten zoals de Floating Market en Marshe Bieu, waar je kunt genieten van heerlijk lokaal eten en souvenirs kunt kopen.

5. Ontspan op de prachtige stranden van Curaçao, zoals Playa Porto Marie en Cas Abao Beach. Geniet van de zon, neem een verfrissende duik in het turquoise water en bewonder het adembenemende uitzicht.

Wat je ook zoekt – avontuur, ontspanning of cultuur – Curaçao heeft het allemaal te bieden. Verken dit schitterende eiland en geniet van al het moois dat het te bieden heeft.

“)

Stranden om te Bezoeken

Ontdek en geniet van de prachtige stranden die Curaçao te bieden heeft! In dit gedeelte nemen we je mee naar verschillende adembenemende locaties, waaronder Jan Thiel Beach, Mambo Beach, Cas Abao Beach en Playa Lagun. Ontdek de perfecte plekken om te ontspannen, te zwemmen en te genieten van het zonovergoten paradijs van het eiland. Laat je betoveren door de kristalheldere wateren en het schilderachtige uitzicht langs de kustlijn van Curaçao.

Jan Thiel Beach

Jan Thiel Beach is een geliefde bestemming op Curaçao voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Het strand biedt een prachtig uitzicht op de helderblauwe zee en heeft een levendige sfeer. Bezoekers kunnen ontspannen op het zandstrand en zwemmen in het kalme water. Ook zijn er mogelijkheden om te snorkelen en te duiken om het prachtige onderwaterleven te verkennen. Naast watersportactiviteiten zijn er strandclubs en restaurants waar u kunt genieten van eten en drinken. Deze clubs hebben comfortabele ligbedden en parasols voor optimaal zonnen. Voor wie meer actie wil, zijn er mogelijkheden voor watersporten zoals kajakken, paddleboarding en jetskiën. Jan Thiel Beach is de perfecte plek om te ontspannen, te genieten van het strand en activiteiten te ondernemen. Of u nu wilt zwemmen, snorkelen of gewoon wilt relaxen met een verfrissend drankje, Jan Thiel Beach heeft voor elk wat wils.

Mambo Beach

“Mambo Beach” is één van de mooiste stranden op het eiland Curaçao. Het biedt een prachtig uitzicht op de helderblauwe Caribische Zee en een ontspannen sfeer, perfect voor een dag zonnebaden en zwemmen. Op Mambo Beach kunt u ook genieten van verschillende watersportactiviteiten zoals paddleboarden en jetskiën voor de avontuurlijke vakantiegangers. Het strand heeft ook een strandbar waar u kunt genieten van verfrissende tropische cocktails terwijl u van het prachtige uitzicht geniet.

Voor de liefhebbers van winkelen is er ook een promenade langs de kust waar u verschillende winkels en boetiekjes kunt verkennen. Hier kunt u souvenirs kopen of gewoon rondwandelen en de lokale cultuur ervaren.

Als u een liefhebber van eten bent, zal Mambo Beach u niet teleurstellen. Er zijn verschillende restaurants en eetgelegenheden waar u kunt genieten van heerlijke gerechten, waaronder verse vis en lokale Caribische specialiteiten.

Cas Abao Beach

Bewerkte tekst:

Cas Abao Beach is een van de mooiste stranden in Curaçao. Het staat bekend om zijn turquoise wateren en witte zandstranden, waardoor het een perfecte plek is om te ontspannen en van de zon te genieten. Activiteiten zoals snorkelen en duiken zijn populair op Cas Abao Beach vanwege het heldere water en de kleurrijke onderwaterwereld. Hier kun je zwemmen tussen kleurrijke vissen en prachtige koraalriffen verkennen.

Op Cas Abao Beach kun je ook strandstoelen en parasols huren voor een comfortabele dag op het strand. Er is een restaurant waar je verfrissende drankjes en heerlijke maaltijden kunt krijgen. Let op dat er een toegangsprijs is om toegang te krijgen tot Cas Abao Beach, die helpt het strand schoon en goed onderhouden te houden. De toegangsprijs is redelijk en de moeite waard voor de geweldige ervaring die je zult hebben op Cas Abao Beach.

Cas Abao Beach is een van de meest geliefde stranden in Curaçao vanwege zijn adembenemende schoonheid en rustige omgeving. Het strand is vernoemd naar de nabijgelegen plantage genaamd Cas Abao, die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van het eiland. Tijdens de slavernij diende de plantage als toevluchtsoord voor ontsnapte slaven die zich verborgen hielden voor hun meesters. Sindsdien is het strand een symbool geworden van vrijheid en natuurlijke schoonheid, en trekt het elk jaar talloze bezoekers die de prachtige omgeving en rijke geschiedenis van Cas Abao Beach willen ervaren.

Playa Lagun

Playa Lagun is een prachtig strand op Curaçao. Het biedt een adembenemend uitzicht op de azuurblauwe oceaan en wordt omgeven door weelderige natuur. Het is een populaire bestemming voor toeristen en lokale bewoners.

Bij Playa Lagun kunt u genieten van diverse activiteiten in en rond het water. U kunt snorkelen en de kleurrijke onderwaterwereld verkennen. Het heldere water biedt een prachtig zicht op de koraalriffen en vissen. Het is ook een geweldige plek om te duiken en te zwemmen.

Als u wilt ontspannen, kunt u uw handdoek op het zachte zandstrand leggen en van de zon genieten. Het is een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de vredige sfeer.

Voor de avontuurlijke types is Playa Lagun ook een geweldige plek om vanaf de kliffen in het kristalheldere water te springen. Durfallen kunnen van de rotsen springen en een adrenalinekick krijgen.

Playa Lagun biedt ook faciliteiten zoals ligstoelen, parasols en een strandbar waar u verfrissende drankjes en snacks kunt kopen.

Kortom, Playa Lagun is de perfecte plek om te genieten van het strand, snorkelen, duiken en avontuur op Curaçao. Vergeet niet uw zwemkleding en zonnebrandcrème mee te nemen voor een fantastische dag op het strand.

Activiteiten en Bezienswaardigheden

Activiteiten en Bezienswaardigheden - curacao wat te doen

Photo Credits: Www.Curacaobezoeken.Nl by Kyle Robinson

Ontdek de verborgen schatten van Curaçao! Van het verkennen van de historische charme van Willemstad tot het ontdekken van de wonderen van het Curaçao Sea Aquarium. Geniet van adembenemende natuur in het Christoffelpark en ga duiken en snorkelen bij Mushroom Forest. In deze sectie zullen we je meenemen op een opwindend avontuur door de activiteiten en bezienswaardigheden die Curaçao te bieden heeft. Laat je betoveren door de diversiteit en schoonheid van dit Caribische paradijs.

Bezoek Willemstad

Bij een bezoek aan Willemstad kunt u genieten van de unieke architectuur en rijke cultuur van de stad. Verken de kleurrijke Handelskade, waar u kunt wandelen langs historische gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Bewonder de beroemde drijvende markt waar verkopers uit Venezuela verse producten aanbieden.

Verken ook de wijk Punda met haar smalle straatjes vol boetiekjes, restaurants en bars. Bezoek Fort Amsterdam, het oudste gebouw van Curaçao, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het eiland.

Als u geïnteresseerd bent in lokale kunst en cultuur, breng dan een bezoek aan het Kura Hulanda Museum. Hier kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de slavernij en de diverse culturen die Curaçao hebben beïnvloed.

Willemstad heeft ook een bruisend nachtleven. Bezoek Willemstad en ontdek de trendy bars en clubs in de wijk Pietermaai of geniet van een diner in een van de hippe restaurants in de wijk Otrabanda.

Keep <table> tags intact, if found.

Ontdek het Curaçao Sea Aquarium

Ontdek het Curaçao Sea Aquarium en verken de prachtige onderwaterwereld van Curaçao. Het aquarium heeft kleurrijke vissen, koraalriffen en andere zeedieren. Een van de hoogtepunten is de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen, een fantastische ervaring voor alle leeftijden.

Het Sea Aquarium biedt ook educatieve presentaties en voerdemonstraties waar u meer kunt leren over verschillende soorten die daar leven. U kunt dichtbij haaien, zeeschildpadden en pijlstaartroggen komen.

Voor een echt avontuur kunt u deelnemen aan een duik- of snorkeltocht bij het aquarium. Verken het prachtige koraalrif en spot talloze tropische vissen.

Als u van plan bent om het Curaçao Sea Aquarium te bezoeken, zorg er dan voor dat u van tevoren reserveert om teleurstelling te voorkomen, vooral tijdens drukke periodes. Het aquarium biedt ook speciale activiteiten voor kinderen, zoals dieren voeren en interactieve schattenjachten.

Ontdek het Curaçao Sea Aquarium en creëer levenslange herinneringen. Leer over de onderwaterwereld, zwem met dolfijnen en geniet van de prachtige natuur van Curaçao.

Verken ook andere attracties en activiteiten op Curaçao, zoals een bezoek aan de historische stad Willemstad, het verkennen van Christoffelpark en het proeven van lokale gerechten. Vergeet niet om uw zwemkleding en snorkelspullen mee te nemen om optimaal te genieten van de prachtige stranden en het onderwaterleven van het eiland.

Verken het Christoffelpark

 • Verken het Christoffelpark: Het Christoffelpark is het grootste nationale park van Curaçao en een paradijs voor natuurliefhebbers. Het biedt verschillende wandelpaden die bezoekers door de ongerepte natuur van het eiland leiden. Begin uw verkenningstocht door de Christoffelberg te beklimmen, de hoogste berg van Curaçao, voor een adembenemend uitzicht op het landschap. Geniet vervolgens van een ontspannen wandeling door het park, waar u verschillende planten en dieren kunt tegenkomen, zoals herten, leguanen en tropische vogels.
 • Beklim de Christoffelberg: Voor avontuurlijke reizigers is het beklimmen van de Christoffelberg een must-do activiteit in het park. Het is een uitdagende wandeling die enige fysieke inspanning vereist, maar het uitzicht vanaf de top is zeker de moeite waard. Vergeet niet voldoende water en snacks mee te nemen, aangezien er geen faciliteiten zijn op de berg.
 • Ontdek Boca Grandi: Binnen het Christoffelpark vindt u Boca Grandi, een prachtige klif waar de golven van de Caribische Zee breken. Het is een perfecte plek om te genieten van het geluid van de golven en het spectaculaire uitzicht. Vergeet niet uw camera mee te nemen om deze indrukwekkende natuurlijke schoonheid vast te leggen.
 • Maak een avondwandeling: Het Christoffelpark biedt ook de mogelijkheid om een speciale avondwandeling te maken. Tijdens deze wandeling kunt u genieten van de rust en stilte van de natuur, terwijl u wordt begeleid door een ranger op zoek naar nachtdieren zoals uilen en vleermuizen. Het is een unieke ervaring die u niet mag missen.

Vergeet niet om comfortabele wandelschoenen te dragen en een hoed of pet mee te nemen om uzelf te beschermen tegen de zon. Het is ook belangrijk om voldoende water en snacks mee te nemen, vooral als u van plan bent om de Christoffelberg te beklimmen. Geniet van uw verkenning van het Christoffelpark en laat uzelf betoveren door de prachtige natuurlijke omgeving van Curaçao.

Duiken en Snorkelen bij Mushroom Forest

Het duiken en snorkelen bij Mushroom Forest is een fascinerende ervaring. Wanneer u onderwater gaat bij Mushroom Forest ziet u een betoverend landschap van gigantische paddenstoelvormige koraalformaties. Deze formaties zijn gecreëerd door de unieke vorm van het koraal en de interactie met de stroming en de zeebodem.

Bij Mushroom Forest kunt u genieten van een overvloed aan zeeleven tijdens het duiken en snorkelen. U ziet kleurrijke vissen, gracieuze zeepaardjes en misschien zelfs schildpadden die voorbij zwemmen. De biodiversiteit in dit gebied is indrukwekkend, waardoor elke duik- of snorkelsessie bij Mushroom Forest onvergetelijk wordt.

Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen bij het duiken en snorkelen bij Mushroom Forest. Zorg ervoor dat u de juiste duik- of snorkeluitrusting heeft en weet hoe u deze moet gebruiken. Wees altijd bewust van de stromingen en volg de instructies van een ervaren gids als u niet bekend bent met het gebied.

Of u nu een ervaren duiker bent of een beginner in de onderwaterwereld, duiken en snorkelen bij Mushroom Forest biedt een unieke en adembenemende ervaring. Zorg ervoor dat u deze plek toevoegt aan uw lijst van must-visit duikbestemmingen tijdens uw verblijf op Curaçao.

 

Proef de Lokale Keuken

Proef de Lokale Keuken - curacao wat te doen

Photo Credits: Www.Curacaobezoeken.Nl by Eric Harris

Beleef de authentieke smaken van Curaçao in het gedeelte “Proef de Lokale Keuken“. Ontdek de heerlijke culinaire ervaringen die Curaçao te bieden heeft, zoals het genieten van verse vis bij Plasa Bieu, het proeven van de traditionele Keshi Yena bij Landhuis Dokterstuin en het ervaren van de verrassende Curaçaose fusiekeuken bij BijBlauw. Laat je smaakpapillen prikkelen en dompel jezelf onder in de rijke culinaire cultuur van dit betoverende eiland.

Geniet van verse Vis bij Plasa Bieu

“Geniet van de meest verse visgerechten bij Plasa Bieu” is een absolute aanrader tijdens uw reis naar Curaçao. Bij Plasa Bieu kunt u in een levendige en gezellige sfeer heerlijk genieten van verse vis. Zowel de lokale bevolking als toeristen zijn dol op deze locatie vanwege de authentieke smaken en bruisende ambiance.

Bij Plasa Bieu vindt u diverse voedselkraampjes waar u kunt smullen van verse visgerechten, zoals gegrilde vis, gestoofde vis en gebakken vis. De vis wordt rechtstreeks vanuit de zee naar de markt gebracht, waardoor u kunt genieten van de meest verse en smaakvolle vis. Dit is dé plek om de lokale keuken en culinaire tradities van het eiland te ontdekken.

Naast de visgerechten biedt Plasa Bieu ook andere lokale specialiteiten, zoals gestoofd vlees en geitenvlees. U kunt er tevens typische bijgerechten proeven, zoals funchi (maïspap), bakbananen en rijst. Het is een geweldige kans om de authentieke Curaçaose keuken te proeven en volop te genieten.

Of u nu een liefhebber bent van vis of gewoon nieuwe gerechten wilt uitproberen, Plasa Bieu is dé plek om naartoe te gaan. U zult smaakvolle en verse visgerechten ervaren, op smaak gebracht met de lokale flair van Curaçao. Mis deze culinaire ervaring niet tijdens uw bezoek aan Curaçao. Kom genieten van verse vis bij Plasa Bieu en ontdek de heerlijke smaken van het eiland.

Probeer de Keshi Yena bij Landhuis Dokterstuin

Probeer de Keshi Yena bij Landhuis Dokterstuin, een traditioneel Curaçaos gerecht dat je niet mag missen. Keshi Yena is een hartige gevulde kaas gevuld met vlees, groenten en kruiden. Het gerecht wordt gemaakt door de kaas uit te hollen en te vullen met een smaakvolle mix van kip, rundvlees of varkensvlees, ui, paprika, rozijnen en kruiden. Vervolgens wordt de kaas gebakken in de oven tot hij warm en gesmolten is.

Landhuis Dokterstuin is een historisch landgoed in Curaçao waar u kunt genieten van traditioneel Curaçaos eten, inclusief Keshi Yena. Het restaurant biedt een gezellige en authentieke sfeer, perfect om de lokale keuken te ervaren.

Het proberen van de Keshi Yena bij Landhuis Dokterstuin is een must tijdens uw bezoek aan Curaçao. Het is een heerlijk gerecht dat de unieke smaken van Curaçao combineert. U zult zeker genieten van de smaak van de warmgesmolten kaas in combinatie met de hartige vulling. Vergeet niet langs te gaan bij Landhuis Dokterstuin om dit lokale gerecht te proeven!

Ervaar de Curaçaose Fusiekeuken bij BijBlauw

Ervaar de Curaçaose Fusiekeuken bij BijBlauw. BijBlauw is een fantastisch restaurant waar u kunt genieten van de unieke Curaçaose fusiekeuken. Het restaurant biedt een mix van Caribische en Europese smaken, gecombineerd om heerlijke gerechten te creëren.

BijBlauw serveert een breed scala aan gerechten, van lokale favorieten tot internationale gerechten met een Caribische twist. U kunt genieten van gerechten zoals gegrilde vis met tropische salsa, gekruide kip met bakbanaanpuree en heerlijke vegetarische opties zoals gebakken bakbananen met zwarte bonensalsa.

De Curaçaose fusiekeuken bij BijBlauw is een ware smaaksensatie. De gerechten worden bereid met verse, lokale ingrediënten en met zorg en liefde gemaakt. De combinatie van smaken en texturen zorgt voor een unieke culinaire ervaring.

Het restaurant heeft een gezellige en ontspannen sfeer, ideaal om te genieten van een heerlijke maaltijd met familie en vrienden. Het vriendelijke personeel staat altijd klaar om u te verwelkomen en u te adviseren over de beste gerechten op het menu.

Dus als u Curaçao bezoekt, mis dan de Curaçaose fusiekeuken bij BijBlauw niet. U zult versteld staan van de heerlijke smaken en creativiteit van de gerechten. Dus ga daarheen, ervaar de smaken en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring bij BijBlauw.

Praktische Tips voor je Bezoek aan Curaçao

Hier zijn enkele praktische tips voor je bezoek aan Curaçao:

– Neem zonnebrandcrème mee om jezelf te beschermen tegen de zon.

– Verken het eiland met een huurauto om op je eigen tempo de attracties te ontdekken.

– Probeer lokale gerechten zoals keshi yena en pastechi om de smaken van Curaçao te ervaren.

– Plan je activiteiten vroeg in de ochtend of laat in de middag om de hitte van het middaguur te vermijden.

– Bezoek de kleurrijke drijvende markt in Willemstad om verse producten en exotisch fruit te kopen.

– Verken de prachtige stranden van Curaçao, zoals Grote Knip en Playa Lagun.

– Snorkel of duik in het kristalheldere water rondom het eiland om het kleurrijke onderwaterleven te bewonderen.

– Bezoek het historische centrum van Willemstad en bewonder de kleurrijke koloniale gebouwen.

– Maak een boottocht naar Klein Curaçao, een klein onbewoond eiland met witte zandstranden en turquoise wateren.

– Respecteer de lokale cultuur en neem de tijd om meer te leren over de geschiedenis en tradities van Curaçao.

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele aanbevolen autoverhuurbedrijven op Curaçao?

Een aanbevolen autoverhuurbedrijf op Curaçao is Sunny Cars. Zij bieden all-inclusive pakketten aan zonder extra kosten of bijkomende betalingen voor schade.

Zijn er mogelijkheden voor openbaar vervoer op Curaçao?

Het openbaar vervoer op Curaçao is beperkt, daarom wordt het aanbevolen om een auto te huren voor flexibiliteit en gemak.

Welke bezienswaardigheden bevinden zich langs de Oost-Curaçao Roadtrip?

De Oost-Curaçao Roadtrip biedt de mogelijkheid om langs verschillende bezienswaardigheden te gaan, zoals Fort Beekenburg, een quarantainegebouw, Dinah’s kruidentuin en het Tugboat-wrak.

Waar kan ik genieten van helderblauw water op Curaçao?

Er zijn verschillende locaties op Curaçao waar je kunt genieten van helderblauw water, waaronder de stranden op Klein Curaçao, Tugboat Beach en de Blue Room.

Zijn er nog oude landhuizen die bezocht kunnen worden op Curaçao?

Ja, er zijn nog veel oude landhuizen op Curaçao die bezocht kunnen worden, zoals Landhuis Bloemhof. Deze landhuizen zijn een belangrijk onderdeel van de culturele geschiedenis van het eiland.

Zijn er verzorgde reizen beschikbaar op Curaçao?

Ja, er zijn verschillende reisorganisaties die verzorgde reizen aanbieden op Curaçao. Een populaire optie is Captain Good Life, die diverse excursies en activiteiten organiseren.