Wat te doen op Curacao?

wat te doen op curacao

Het prachtige eiland Curaçao biedt een overvloed aan mogelijkheden voor plezier en avontuur. Of je nu houdt van stranden, natuur, geschiedenis, watersporten of cultuur, er is voor ieder wat wils. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je verblijf op Curaçao.

Bezienswaardigheden op Curaçao:

 1. Stranden: Geniet van de adembenemende stranden zoals Playa Kenepa, Playa Porto Mari en Cas Abao Beach.
 2. Nationale parken: Verken de prachtige natuurlijke landschappen van het Christoffel Park en het Shete Boka National Park.
 3. Historische bezienswaardigheden: Ontdek de rijke geschiedenis van Curaçao door een bezoek te brengen aan historische locaties zoals Fort Amsterdam en Kura Hulanda Museum.

Activiteiten op Curaçao:

 1. Watersporten: Duik in de turquoise wateren en beoefen watersporten zoals kajakken, jetskiën en windsurfen.
 2. Duiken en snorkelen: Verken de kleurrijke onderwaterwereld van Curaçao door te duiken of snorkelen bij toplocaties zoals Mushroom Forest en Tugboat Beach.
 3. Wandelen en fietsen: Maak een wandeling of fietstocht door de natuurparken en geniet van de prachtige landschappen en uitzichten.

Cultuur op Curaçao:

 1. Musea: Leer meer over de cultuur en geschiedenis van Curaçao door een bezoek te brengen aan musea zoals het Curaçao Museum en het Maritiem Museum.
 2. Lokale markten: Ervaar de levendige sfeer van de lokale markten zoals de Floating Market en de Marshe Bieu.
 3. Traditionele festivals: Bezoek traditionele festivals zoals het Curaçao North Sea Jazz Festival en de Karnaval, waar je kunt genieten van lokale muziek, dans en eten.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of culturele verkenning, Curaçao heeft voor elk wat wils. Vergeet niet te genieten van de prachtige stranden, de rijke geschiedenis en de warme gastvrijheid van dit Caribische paradijs.

Belangrijkste punten:

 • Wat te doen op Curaçao?: Ontdek de verschillende bezienswaardigheden en activiteiten die Curaçao te bieden heeft.
 • Bezienswaardigheden op Curaçao: Verken de prachtige stranden, nationale parken en historische bezienswaardigheden op Curaçao.
 • Activiteiten op Curaçao: Geniet van watersporten, duiken en snorkelen, en wandelen en fietsen op Curaçao.
 • Cultuur op Curaçao: Ervaar de cultuur van Curaçao door een bezoek aan musea, lokale markten en traditionele festivals.

Wat te doen op Curaçao?

Wat te doen op Curaçao? - wat te doen op curacao

Photo Credits: Www.Curacaobezoeken.Nl by Sean Lee

Er zijn zoveel dingen te doen op Curaçao. Wat te doen op Curaçao? U kunt genieten van de prachtige stranden en snorkelen in het heldere water. Bovendien kunt u een bezoek brengen aan het historische Willemstad, waar u kunt genieten van kleurrijke Nederlandse koloniale architectuur. Voor avontuurlijke types is er de mogelijkheid om te gaan duiken en de onderwaterwereld te verkennen. Wandelen en fietsen zijn ook populaire activiteiten op het eiland. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de lokale cultuur en geschiedenis, zijn er verschillende musea en historische sites te bezoeken. Vergeet niet te genieten van heerlijk lokaal eten en drinken, zoals keshi yena en kokoswater.

Bezienswaardigheden op Curaçao

Ontdek de betoverende bezienswaardigheden van Curaçao! Van adembenemende stranden tot prachtige nationale parken en historische bezienswaardigheden, deze sectie neemt je mee op een avontuurlijke reis door het eiland. Leer meer over de unieke kenmerken die elk van deze subsecties te bieden heeft en laat je inspireren om de schoonheid van Curaçao te verkennen.

Stranden

De stranden van Curaçao zijn prachtig en bieden voor ieder wat wils. Het eiland heeft een verscheidenheid aan schitterende stranden, van schilderachtige baaien tot uitgestrekte zandstranden.

1. Kleine Knip (Playa Kenepa Chiki): Dit strand staat bekend om zijn turquoise water en wit zand. Het is een geweldige plek om te zwemmen, zonnebaden en snorkelen.

2. Grote Knip (Playa Kenepa Grandi): Dit strand is een populaire bestemming vanwege het heldere water en het spectaculaire uitzicht. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige landschap.

3. Cas Abao Beach: Dit strand is geliefd om zijn witte zand en kristalhelder water. Het biedt een scala aan watersportactiviteiten zoals snorkelen, duiken en suppen.

4. Porto Mari Beach: Dit strand staat bekend om zijn ongerepte natuur en unieke onderwaterwereld. Hier kun je genieten van snorkelen en duiken in het heldere water, en zelfs het beroemde onderwaterpark bezoeken.

5. Mambo Beach: Dit strand is een bruisende bestemming met een levendige sfeer. Het biedt tal van restaurants, bars en winkels, evenals mogelijkheden voor watersportactiviteiten zoals jetskiën en parasailen.

Pro Tip: Vergeet niet voldoende zonnebrandcrème en water mee te nemen naar de stranden van Curaçao. De zon kan erg intens zijn en hydratatie is belangrijk voor een plezierige dag aan het strand.

Nationale parken

Nationale parken op Curaçao bieden prachtige natuur en unieke flora en fauna. Hier zijn enkele geweldige nationale parken die u kunt verkennen:

Christoffel Park: Het grootste nationale park op het eiland met mooie wandelpaden, indrukwekkende kliffen en de hoogste berg van Curaçao, de Christoffelberg.

Shete Boka National Park: Bekend om zijn ruige kustlijn, waar de Caribische golven tegen de rotsen slaan. Verken verschillende inhammen en grotten, zoals de beroemde Boka Tabla.

Washington-Slagbaai National Park: Dit park beslaat het noordelijke deel van het eiland en heeft een divers landschap met woestijngebieden, savannes, heuvels en prachtige blauwe baaien. Het biedt ook onderdak aan verschillende inheemse vogelsoorten.

Tip: Neem een verrekijker mee tijdens uw bezoek aan de nationale parken om de vogels en andere dieren van dichtbij te kunnen bekijken.

Historische bezienswaardigheden

 • Fort Amsterdam: Een historisch fort dat diende als verdedigingspost tijdens de Nederlandse koloniale tijd. Het biedt een prachtig uitzicht op de haven van Willemstad.
 • Museum Kura Hulanda: Een museum dat de geschiedenis van Curaçao en de trans-Atlantische slavenhandel documenteert. Het heeft een indrukwekkende collectie artefacten en tentoonstellingen.
 • Scharloo: Een historische wijk in Willemstad met prachtige architectuur uit de koloniale periode. Het staat bekend om zijn kleurrijke gebouwen en smalle straatjes.
 • Landhuis Bloemhof: Een gerestaureerd landhuis dat nu dienst doet als kunstgalerij en cultureel centrum. Het biedt tentoonstellingen van lokale kunstenaars en organiseert regelmatig culturele evenementen.
 • Kura Hulanda: Een gerestaureerd complex van historische gebouwen dat nu dienst doet als luxe hotel en museum. Het geeft een uniek inzicht in de slavernijgeschiedenis van Curaçao.

Als u geïnteresseerd bent in historische bezienswaardigheden, breng dan een bezoek aan Fort Amsterdam om meer te weten te komen over de Nederlandse koloniale geschiedenis op het eiland. Het Museum Kura Hulanda biedt diepgaande informatie over de trans-Atlantische slavenhandel en de impact ervan op Curaçao. Verken ook de historische wijk Scharloo en geniet van de prachtige architectuur. Landhuis Bloemhof is een geweldige plek om lokale kunst en cultuur te ervaren. Tot slot kunt u Kura Hulanda bezoeken, waar u kunt overnachten in een historisch pand en meer kunt leren over de slavernijgeschiedenis.

Activiteiten op Curaçao

Ontdek de vele activiteiten die Curaçao te bieden heeft! Van spannende watersporten tot adembenemend duiken en snorkelen, en ontspannen wandelen en fietsen. Laat je meeslepen door de schoonheid van het eiland terwijl je deze verschillende avonturen verkent. Duik in de turquoise wateren, verken kleurrijke koraalriffen en geniet van de rustgevende natuurwandelingen. Curaçao wacht op jou, klaar om je onder te dompelen in een wereld vol opwinding en ontdekking!

Watersporten

Geëditeerde tekst:

Watersporten op Curaçao:

 • Kitesurfen
 • Windsurfen
 • Zeilen
 • SUP (Stand-Up Paddleboarding)
 • Jetskiën

Curaçao biedt verschillende watersportactiviteiten aan, waaronder kitesurfen, waarbij u over het water glijdt en met een vlieger in de lucht vliegt. U kunt ook windsurfen proberen, met behulp van een surfplank en de wind om over het water te bewegen. Als u liever zeilt, kunt u genieten van de prachtige kustlijn van het eiland. Een andere leuke activiteit is SUP (Stand-Up Paddleboarding), waarbij u op een board staat en uzelf voortbeweegt met een peddel. Tot slot kunt u de sensatie van jetskiën ervaren en over het water razen. Deze watersporten zorgen voor een adrenalinekick en stellen u in staat om te genieten van de prachtige Caribische wateren.

Duiken en snorkelen

Als u op Curaçao bent, dient u zeker te gaan duiken en snorkelen. Hier zijn de beste plekken om dit op het eiland te doen:

 • Klein Curaçao: Een klein, onbewoond eiland met een prachtige onderwaterwereld. Duiken en snorkelen tussen kleurrijke koraalriffen en tropische vissen is hier mogelijk.
 • Grote Knip: Dit strand biedt niet alleen een adembenemend uitzicht, maar ook fantastische mogelijkheden om te snorkelen. Houd uw ogen open voor schildpadden en andere zeedieren!
 • Tugboat Beach: Een perfecte plek voor zowel duikers als snorkelaars. Deze plek is vernoemd naar het wrak van een sleepboot dat onderwater te zien is.
 • Playa Lagun: Deze baai staat bekend om zijn kristalheldere water en rijke onderwaterleven. Het is een ideale plek om te snorkelen en mooie vissen te zien.
 • Mushroom Forest: Duikers kunnen genieten van unieke koraalformaties die lijken op paddenstoelen. Een buitengewone duikervaring is hier mogelijk.

Of u nu een ervaren duiker bent of wilt genieten van de kleurrijke onderwaterwereld tijdens het snorkelen, Curaçao biedt prachtige duik- en snorkellocaties.

Wandelen en fietsen

Bewerkte Tekst:

Wandelen en fietsen zijn populaire activiteiten op Curaçao vanwege het prachtige landschap en het aangename klimaat. Hier zijn enkele suggesties:

– Verken het Christoffelpark te voet of per fiets. Dit nationale park heeft verschillende wandel- en fietsroutes, inclusief de beklimming van de Christoffelberg voor een adembenemend uitzicht.

– Geniet van een ontspannen wandeling over de prachtige stranden van Curaçao, zoals Grote Knip en Kleine Knip. Deze stranden staan bekend om hun heldere water en witte zand.

– Ontdek te voet of per fiets de historische stadswijken van Willemstad. Bezoek de kleurrijke handelskade en de historische gebouwen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

– Fiets door de landelijke gebieden van Curaçao en bewonder de schilderachtige landschappen, waaronder de Aloë Vera-plantages en de charmante dorpjes.

Wandelen en fietsen op Curaçao bieden een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid en culturele bezienswaardigheden van het eiland te ervaren. Neem voldoende water, zonnebrandcrème en een hoed mee tijdens je avonturen.

Cultuur op Curaçao

Ontdek de levendige cultuur van Curaçao in deze boeiende sectie. We nemen je mee op een reis door de lokale markten, musea en traditionele festivals van het eiland. Leer meer over de kleurrijke geschiedenis en unieke tradities die Curaçao zo speciaal maken. Duik in de levendige atmosfeer van handgemaakte ambachten, levendige muziek en culturele vieringen. Bereid je voor op een avontuur vol culturele ontdekkingen op Curaçao.

Musea

Muese

Hier is een tabel met populaire musea op Curaçao:

Museum Locatie Openingstijden
Museo di Kòrsou Otrabanda, Willemstad Maandag – vrijdag: 9:00 – 16:00
Zaterdag: 10:00 – 16:00
Tula Museum Sint Jorisbaai, Tula Maandag – zondag: 9:00 – 17:00
Maritiem Museum Handelskade, Willemstad Maandag – vrijdag: 9:00 – 17:00
Zaterdag: 10:00 – 16:00

Een tip om het meeste uit uw bezoek aan het museum te halen, is om van tevoren onderzoek te doen naar de tentoonstellingen en collecties. Op deze manier kunt u zich concentreren op de tentoonstellingen die u het meest interesseren en meer te weten komen over de unieke geschiedenis en cultuur van Curaçao. Geniet van het ontdekken van de musea op het eiland!

Lokale markten

Lokale markten in Curaçao bieden een unieke culturele ervaring. U vindt er diverse lokale producten, verse voeding en ambachtelijke kunstwerken. Het bezoeken van deze markten is een geweldige manier om in contact te komen met de lokale bevolking en de authentieke sfeer van het eiland te ervaren.

Op de lokale markten zijn kleurrijke kraampjes te vinden met exotisch fruit, verse vis en lokale delicatessen zoals pastechi en kabritu stoba. Daarnaast vindt u er een breed scala aan handgemaakte souvenirs, zoals houtsnijwerk, schilderijen en handgeweven textiel. Het is de perfecte plek om unieke cadeaus en souvenirs te vinden die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Een populaire lokale markt in Curaçao is de Marshe Bieu in Willemstad, waar u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten die worden bereid door lokale chefs. Daarnaast zijn er ook markten buiten de stad, zoals de markt in de wijk Barber, waar u lokale groenten en fruit rechtstreeks bij de boeren kunt kopen.

Bij het bezoeken van de lokale markten is het belangrijk om te onderhandelen over de prijzen en de kwaliteit van de producten te beoordelen. Het is handig om contant geld bij u te hebben, omdat niet alle marktkramen creditcards accepteren.

Kortom, lokale markten in Curaçao bieden een levendige en kleurrijke ervaring waar u kunt genieten van lokale gerechten, unieke producten kunt kopen en in contact kunt komen met de lokale bevolking. Mis deze prachtige culturele ervaring niet tijdens uw bezoek aan Curaçao.

Traditionele festivals

Carnaval: Carnaval is een van de grootste traditionele festivals op Curaçao. Het wordt jaarlijks gehouden in februari of maart en trekt duizenden mensen van over de hele wereld. Tijdens dit festival zijn er kleurrijke parades, waarin mensen in prachtige kostuums dansen en zingen.

Jongerenfestival: Het jongerenfestival is een populair evenement onder de lokale bevolking en de jongere generatie. Het is een viering van muziek, dans en cultuur. Jongeren tonen hun talenten op het gebied van zang, dans en andere artistieke vormen.

Seú: Seú is een traditioneel festival dat zijn oorsprong heeft in de Afro-Curaçaose cultuur. Het wordt gevierd tijdens het oogstseizoen en omvat dans, muziek en optochten. Seú is een kleurrijk en levendig festival dat de unieke tradities en cultuur van Curaçao viert.

Struisvogelrace: De struisvogelrace is een uniek festival waarbij struisvogels worden gebruikt als race- en showdieren. Bezoekers kunnen deelnemen aan de spannende races of gewoon genieten van het evenement. Het is een traditioneel festiviteit die veel plezier en opwinding biedt voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Pasen op Curaçao: Pasen op Curaçao is een tijd van religieuze vieringen en culturele tradities. Het omvat processies, kerkdiensten en speciale maaltijden. Pasen biedt een mooie gelegenheid om de lokale cultuur en tradities van Curaçao te ervaren.

Enkele feiten over wat te doen op Curaçao:

 • ✅ Elk donderdagavond organiseert Cabana Beach een filmavond op het strand onder de sterrenhemel.
 • ✅ Bezoek Fort Beekenburg en geniet vooral tijdens zonsondergang van het prachtige uitzicht.
 • ✅ Verken de Hato Grotten, die historische betekenis hebben en stalagmieten, stalactieten en grottekeningen bevatten.
 • ✅ Bezoek het Shete Boka Nationaal Park en aanschouw de wilde zee en de golven die tegen de rotswanden slaan.
 • ✅ Maak een wandeling door de zoutpannen van Jan Thiel en bewonder het unieke landschap.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het huren van een auto bij Sunny Cars op Curaçao?

Sunny Cars is een betrouwbaar autoverhuurbedrijf dat all-inclusive pakketten aanbiedt zonder verborgen kosten of extra kosten. Bovendien hebben ze een goede reputatie en bieden ze uitstekende klantenservice, waardoor het huren van een auto bij Sunny Cars een verstandige keuze is op Curaçao.

Hoe kom ik bij Landhuis Dokterstuin op Curaçao?

Om bij Landhuis Dokterstuin te komen op Curaçao, kunt u het beste een auto huren en de weg naar Westpunt nemen. Landhuis Dokterstuin is een van de 87 overgebleven oude landhuizen op het eiland en ligt in de buurt van Sint Willibrordus.

Wat is er te zien en te doen op Weg naar Westpunt op Curaçao?

Weg naar Westpunt is een prachtige route op Curaçao die leidt naar het westelijke deel van het eiland. Langs deze weg vindt u adembenemende landschappen, weelderig groen en verschillende bezienswaardigheden zoals mooie stranden zoals Bon Bini Beach en Playa Grandi, evenals oude landhuizen zoals Landhuis Brakkeput Mei Mei en Landhuis Jan Kok.

Hoe kan ik Fort Beekenburg bereiken op Curaçao?

Om bij Fort Beekenburg te komen op Curaçao, kunt u het beste een auto huren en de weg naar Caracasbaai nemen. Fort Beekenburg ligt in de buurt van Jan Thiel en biedt een prachtig uitzicht, vooral tijdens zonsondergang.

Welke stranden zijn de moeite waard om te bezoeken op Curaçao?

Enkele van de mooiste stranden op Curaçao zijn Cas Abou, Playa Porto Mari, Klein Curaçao, Jan Thiel en Playa Lagun. Deze stranden bieden allemaal spierwit zand, kristalhelder water en de mogelijkheid om te genieten van verschillende watersportactiviteiten.

Hoe is het openbaar vervoer op Curaçao?

Het openbaar vervoer op Curaçao is beperkt. Het eiland heeft geen uitgebreid bussysteem en het kan moeilijk zijn om vervoer te vinden naar afgelegen gebieden en bezienswaardigheden. Daarom wordt het huren van een auto aanbevolen voor gemakkelijke toegang tot verschillende locaties op het eiland.